Nu Torsdag

Varit på Resö idag och hjälpt till att få hem föräldrarnas husvagns tillbehör. Säsongen för husvagn på kusten är över och nu ska den städas och putsas för lite senare i höst ställas upp på Långberget. Ronny var med ner med lastbilen så resan ner, lastning, resan hem och avlastning i Borgvik gick på rekordtid.
Men magen jag säger då det, idag har den varit i olag. Omeprazol dag idag. Men i morgon är det sovmorgon då sonen ligger över hos en kompis så jag slipper skjutsningen in till Grums i morgon. Snäll kompis och snälla föräldrar finns det!
Jo ni har rätt Det är inte min mage!


Näst sista!

Nu är det nära, idag sattes den näst sista giftgranen in mot the Hodgkin's boys. Kändes att det var bra träff på dom idag och den träffen kommer nog som vanligt att kännas ett par tre dagar efter morgon dagen.
Ja nu är det en gång kvar och jag hoppas att gänget på cytostatika avdelningen äter tårta för de kommer att få en rejäl bit att äta på. Sedan, en månad efter den sista behandlingen så blir det en dator tomografi (Usch) i Arvika och efter det blir det ett läkar besök. Det är ungefär så mycket jag vet nu om rutinerna efter en behandling. Om de närmaste 3 dagarna vet jag däremot allt. Betapred, omeprazol, primperan och några droppar mot hård mage, metallsmak och orolig mage. Nu har ni snart sett allt på insidan från cytt mottagningen så nu är det bara utsidan kvar. Snygg utsikt!


Helförkylt.

Vaknat helförkyld - check
Kört Wille till Grums - check
Lämnat blodprov i Grums - check
Åkt hem, vänt och åkt till tandläkarn i Grums och fixat ett täckförband till den trasiga tanden- check
Åkt hem, vänt och åkt till bussbolagets hittegodsavdelning i Karlstad pga Willes tappade plånbok i bussen - check
Åkt hem och hade sonen med - check
Laddar för giftgran i morgon - check!


Blixtförkyld?

Inatt vaknade jag med ett riktigt halsont. Imorse gick jag upp med både halsont och en jätte rinnande näsa. Både förkyld och ont i halsen på ca 6 h?
Ja allt är tydligen möjligt när immunförsvaret har gått ner till noll. Antagligen kommer det inte att hoppa tillbaka lika snabbt, men man är ju redan med i försäkringskassan......
Värre är att den provisoriska lagningen i den döda tanden är borta. Den ska ju ut 2:a september men jag får kolla på måndag med käkkirurgen om den behöver lagas igen eller om man kan vänta. Det vore inte bra med en infektion i käkbenet just nu. Som sagt på måndag startar rond nr 11.


Tyngre idag.

Får ryktet bekräftat via morgontidningen att Lyrenberg har gått bort. Efter en lång och hård kamp så har han stilla somnat in. Undrar varför det blir så här? Vem bestämmer detta? Vi sågs några gånger på cytt mottagningen och pratade om båtar, om cancer och väder. Timmarna på mottagningen gick fort och vi sa att vi ska se till att få en gemensam tid på mottagningen i fortsättningen. Det blev inte så. Vem ändrade på detta? Hösten kom lite tidigare i år......
På måndag är det blodprov och på tisdag är det näst sista ronden mot Thomas Hodgkin's upptäckt.

 


Måndan kom fort.

Ja nu verkar det som om kröppen har hoppat in i rätt läge. Illamående och metallsmaken samt katarrläget har lugnat sig betydligt. Så idag blev det en Karlstad tur och inköp av tigersåg samt en router istället för den som åskan tog. Svärfar har vart hos oss några dagar och idag åkte han hemåt och väl hemma fick han besked om att i september kommer de tre diskbråcken att äntligen opereras.
Nu i kväll tog jag en (motions) tur i skogen och fick tag i svamp så det blev mycket svamp med lite ork men träffar man rätt så.........


Äntligen lördag.

Det känns ganska bra i kroppen, men magen har inte hämtat sig sen senaste behandlingen.
Idag blev det ingen råbocks jakt då det blir kalas på Bomstad och för min del blir det till att köra och skjutsa kollegor i kväll. Detta passar mig bra så här några dagar efter en cellgiftskur då levern jobbar för högtryck ändå. Frun gör sista passet på ambulansen ikväll och efter det blir hon chef på jobbet också.
Ha en bra lördags kväll!


Onsdagen efter.

Igår fick jag 2:a behandlingen i kur nr 5. Alltså behandling nr 10 av 12 så nu är det "bara" 2 st kvar! Så idag känns det lite tyngre med en aning illamående och magkatarrs mage. Men med vetskapen om att Hodgkin boysen har gjort sitt så vem bryr sig?
Kommer jag att sakna detta? Nej men personalen, hoppas att ni får möta dessa otroliga människor som finns inom vården. Ja jag önskar inte att ni ska bli sjuka, skadade eller få cancer men om ni någon gång behöver till CSK hoppas jag att ni får träffa dessa människor.
Har varit till jobbet och pratat med chefen och de andra. Jag frågade chefen om ledigt till älgjakten vilket var en fråga som jag kände att det var en härlig fråga att ställa. Vem trodde det i våras? Men chefen verkade inte tycka det? Men det kommer säkert att ordna sig, han är bra på att pussla ihop sånt han;)
I vilket fall ska det bli riktigt roligt att kunna åka till jobbet igen och dra igång så smått.
Nedan en bild på Thomas Hodgkin en framstående engelsk patolog och upptäckaren av Hodgkin's lymfom. Levde mellan 1798-1866 och vem vet?Han kanske är orsak till att jag kan skriva detta?


Pappa/son dag

När damerna i familjen dragit norr ut i landet passar sonen och jag på att göra vad vi vill.
Sovmorgon följt av frukost vid tv:n, friidrotts VM. Sedan lite gräsklippning och sen blev det båtvisning. Så fort familjen från Blekinge kom så öppnade sig himlen, blixtar, spöregn och åska!
Så vi satt i båten och tryckte ett tag innan det lugnade sig så att vi hann upp på land.
Sedan fortsatte far/son dagen med mer friidrott och pizza. Senare på kvällen så hade vi kräft kalas med dricka och chips som efterrätt och till det en golf tävling på tv:n. Kan tänkas att det behövs nån omeprazol senare i kväll?
Nedan en bild på ett inte bra båt säljar väder.


Äntligen Fredag.

Lite längre mellan inläggen nu då det känns riktigt bra i kroppen.
Nu laddas det för den tionde smällen på det sargade Hodgkin gänget. Sedan drar det ihop sig för lite rehab möten på jobbet. Det ska planeras för jobbstart framåt hösten som väl är.
Igår blev det klart med alla instanser för en ombyggnad av altanen så det hoppas jag kan dra igång så fort som möjligt. Men först ska vi ha ett "rivparty" med grannarna då den gamla altanen tas bort.
Men nu först blir det blodprov på måndag och en "giftgran" på tisdag.
Vi hörs!


Sliperiet.

Där var det säsongs avslutning på Sköna Söndag igår. Staffan Ernestam, gitarrist mm har tonsatt Jeremias i Tröstlösas dikter och de sjöng han igår. Han är även gitarrist i Sven-Ingvars så det dröjde inte länge innan nästan hela bandet stod på scen. Först kom basisten och sedan dök Oscar upp på scenen och sedan kom "chefen" själv Sven Erik Magnusson upp och sjöng Fröding. Därmed var nästan hela Sven-Ingvars på plats och avslutade en riktigt bra kväll.


Söndag, igen

Veckorna går fort och en av de stora händelserna i Borgvik är Motordagen. Nu är den avklarad för i år och som korvförsäljare för idrottsföreningen kan jag nog säga att det var betydligt lugnare i år än vanligt. Om det var mindre folk eller om det beror på inträdet eller nåt annat får väl framtiden utvisa. I alla fall tycker jag att det inte finns mycket att titta på längre, ifjol var JAS här och gjorde ett fantastiskt uppträdande som blir svårt att toppa.
Ja nu är Borgvik som vanligt igen, soligt och fint. I morgon blir det till att fortsätta i telefonkön till försäkringsbolaget och försöka få ordning på det som åskan tog i onsdags. Altan bygget närmar sig start då alla offerterna har kommit och kommunen har preliminärt sagt ja så ska bara banken övertalas.
Magen är som den är men piller finns hemma. Vi hörs!


Halvtungt.

Av både den ena och den andra anledningen. Riktiga jädra åsksmällar igår mitt på dagen, hagel, stormregn och blixtar. Modem, viasat box och tranformator till den japanska klipparen gick upp i rök. Så idag blir det till att ringa försäkringsbolaget.
Idag blir det en "magdag" känns det som omeprazol heter botemedlet. Mörkt i Borgvik igår:


RSS 2.0