Dagen efter 9:an.

Det känns ganska bra dagen efter. Men efter de senaste behandlingarna har det gjort just så. Det har dröjt kanske till ett par dagar innan magen har protesterat. Något som jag har svårt för är cortisonet som ska tas i olika doser tre dagar efter cellgifterna. De ska lösas upp i vatten och det är otroligt söta/sockriga. Jag nämnde detta för den mjuka vänliga människan igår och då säger hon att varför tar du dom inte med ett glas cola eller saft?
- Det säger du nu efter nio omgångar?
- Ja du har ju inte frågat.
Så jag tog 6 st piller i ett saft glas i morse och jag kände inte pillren ihop med saften!
Att få cellgifterna tar för mig ca 3 timmar och det man göra under tiden är att läsa eller lyssna på ljud bok och kissa för det gör man av cellgifter. Har man tur så sover man nån timme eller också kan man ta kort på sig själv i brist på annat;)
Snygg tavla detta!


Nr 9 på G

Det går som sagt fort när man har roligt.
Redan dags för rond nr 9. Idag har det varit blodprovs tagning och i morgon är det dags för cytostatikum. Den mjuka och vänliga människan kommer tillbaks efter sin semester och det ska bli trevligt att träffa henne igen. Ersättaren har absolut varit lika bra ska det läggas till.
Efter morgondagen är det "bara" 3 st behandlingar kvar sedan är detta klart. Slipper jag baksmällan denna gång måste jag börja röra på mig då det snart är dags att tänka på jobbet. Det kommer nog att plockas en hel del svamp framöver. Att tycka om mat och inte ha nån ork är ingen vidare kombination, det blir till att plocka fram Bungy pump stavarna för vågen skriker!


Ett tag sedan.

Ja vi har åkt båt i några dagar. Spiken, Hällekis, Skeberga, Sjötorp och Kristinehamn och sedan Borgvik.
Fantastiskt väder och i goda vänners lag så blev det ett antal sjömil. Kroppen är trött men för övrigt har det inte varit något värre "dagen efter" denna gång. Hodgkin gänget är ju som bekant på god väg ut ur kroppen och gör kanske mindre motstånd än tidigare? Idag har det varit jordgubbstårte kalas och två fina stora paket fick jag! På tal om stort, vi åkte förbi något på hemvägen som var något stort......


Feta raka högersvingar.

Det blev en hel del feta svingar idag på cytt mottagningen. En del var "röda" och en del var "vita", det är en röd högersmäll på bilden. Det kändes redan i eftermiddags att Herr H och hans små vänner har fått sig en riktig omgång idag så då får man vara nöjd. Nu väntar några dagar med illamående piller och Omeprazol och kanske en båttur neråt Kållandsö till, får se hur det funkar. Ja detta var behandling nr 8 så det är bara 4 st kvar. Det går att så fort satt när en har roligt :)


Uppladdning!

Inför den åttonde uppercuten på Hodgkin gänget.
Gänget som nu är utkastade, utslagna och i brygga kommer att på kommande tisdag få giftgran nr 8. Så på måndag är det som vanligt blodprovs tagning på Vc i Grums. Innan dess är det 2 st födelsedagar som ska klaras av, Hannas och Leif så nu blir det inköp av presenter idag och det känns som om det inte kommer att gå sprätt lätt direkt.
Själv funderade jag på att köpa en leksak till mig själv men F- kassan hade synpunkter........
Sköt om er!


Göteborg!

Är en riktig sommarstad, men att gå runt Universeum med svägerskan barn är jobbigt när inte orken finns. I morgon väntar Liseberg, puh? En ny keps måste inhandlas mot solen men det blir inga problem i hockeyns huvudstad!


Äntligen en båttur.

Med Betapred och Omeprazol i fickan drog vi iväg till Långholmen. En ö som tillhör Karlstads skärgård och ligger strax norr om Sandön. Enligt Familjen Knutsson så skulle det komma några båtar till så att få plats var inga problem. Det slutade med att 12 st båtar låg i rad och det kom massor av folk. Det grillades, åts och dracks och badades.
Det var en kanon trevlig helg och det var gött att åka båt igen. Nu ska jag inhandla nya batterier så blir nästa tur ännu bättre och kylskåpet kallt!


Dagen efter på alla sätt.

Ja nu hoppade det tillbaka lite grann. Värsta euforin har lagt sig lite, Dr E pratade igår om täta läkarbesök efter att behandlingen är klar. Givetvis för att koll på att behandlingen fungerat och att ev biverkningar håller sig på en bra nivå. Samt att återfallen inte dyker upp igen. Idag har båten gjorts i ordning med dynor, madrasser och köksprylar. Är planerat en tur till helgen så hoppas att vädret blir skapligt. Får fortsätta i morgon då man blir sliten och magen är som vanligt efter en kur, men vet man att det är ingen aktivitet, inget som lyser, inget som inte ska va där och så länge det finns Betapred och Omeprazol så går det bra. Vet man också att de (bröderna Hodgkin) håller på att dö ut så går det skitlätt!
Ha en bra kväll!


En egoistisk helkropps ståpäls!

Om jag kommer att få spy i en vecka efter de 5 cytostatika behandlingar som åter står fram tills i september kommer jag att skratta, rätt ner i skithus stolen.
Hade en heldag på CSK idag med prover och cellgifter samt ett läkarbesök där vi skulle få reda på vad PET scanningen i Uppsala visade. Jag vet inte varför men jag tror att det var den lilla "nya" 15 mm grejen som hittades i Arvika som vred runt och ställde in hjärnan på både mig och Erika att detta besked idag kommer absolut INTE att vara bra. Innan så pratade vi om att det kanske blir cellgifter i 12 månader istället för 6 st. Pratade också om att nu blir nog behandlingarna tuffare och "de lägger nog till strålning nu" Då kom äntligen världens bästa Dr E in och frågade hur det var med oss?

Sa då att detta kommer nog att bli det värsta beskedet nånsin. Då säger hon,
- Varför det? varför väntar ni er ett tråkigt besked? Sen kom det, Det finns inget!!
- Va? vad menar du nu?
-Det finns inget som lyser (isotoper) det finns inget aktivitet alls i din kropp! man hittar ingenting i Uppsala! Allt har gått enligt planen!
Detta sa hon säkert 3-4 gånger, Erika gråt, jag snyftade och hjärnan stoppade och de hår som är kvar ställde sig rätt upp!
-Ja men 15 millimetarn då vad var det?!
-Finns inte! Lyser inte och ingen aktivitet! Ingenting!
Så nu kommer Herr H och hans jävla underhuggare att få mycket mycket tung sommar och höst!
Nu ska resten av behandlingarna strypa dom, dränka dom och utplåna dom för gott igen.
Nu kommer Dr E att sluta på CSK nästa vecka så vill hon eller ni ha referenser så kommer jag i alla fall att ställa upp ;-)
Efter detta var det dags för lite fest så det blev ett riktig skaldjurs kalas och en mun vitt vin. Får nu bara svärmor en bra och rätt hjälp så är vi skapligt på banan igen. Kanske ska prova en trisslott igen?
Nedan ett försöks foto på ståpäls!


Hemma.

Efter en titt på en stor båt i Ornäs, Falun och totalt ca 55 mil i bil är det gött att va i Borgvik igen.
Nu är det laddning inför en heldag på CSK i morgon och en ny laddad giftgran. Då kommer Herr H eller dom eller vad det nu är, få sig den sjunde dyngsmällen. Vad de är hoppas jag få reda på imorgon. Hörs i morgon!


RSS 2.0