Fredagskvällen.

Ja idag har det varit en bättre dag. Känns inget i varken i magen eller på nåt annat ställe men hostan och förkylningen är ju kvar. De känns som två gamla kompisar nu och frågan är om man inte skulle sakna dom när de försvinner? Nej jag bara skojar!
Dagen annars har bestått av besök hos Sängjätten, Ikea,Obs, Ica och Mellis. Miimon har jagats i slänten och begränsningstrådar har dragits om trots en noggrann programmering. Det är precis som att ha en tonåring, gränser dras hit och dit och man talar om vad som gäller olika tider på dygnet men rätt vad det är så går den över gränsen och då får man springa. Så då får gränserna dras om eller också får man leda den rätt men rätt vad det är så har den kört fast igen och så börjar man om igen Så just nu har vi 3 st tonåringar. Men skam den som ger sig, med lite tålamod och mer matjord och en slätare slänt kommer sommarn att bli bra. Ha en bra fredag.


Jag sa ju det.

Först kom glassbilen sen  kom bästa kollegan JK och sen kom Grodan Boll. Det blev ju världens bästa torsdag!


En sån där dag.

Dåligt med sömn och en segdragen förkylning och en ännu segare hosta. Magen är i olag och knät är inte hundra. Regnet ligger i luften och det är kallt ute. Vindrutetorkarna behöver bytas och spolar vätskan är slut. Katten skriker och är hungrig och nu börjar det att dugga. Men, detta kan ändå att bli världens bästa Toooorsdaaag ! Ha en bra dag!


En tisdag i Arvika

Ja det är inte det sämsta. Ska dra i mig 1 l kontrast innan röntgen enligt ett schema. Detta är en av de lättare delarna i att utrota Herr H. Det enda som nu cirkulerar i hjärnan är att:
- lymfkörtlarna är påverkade och att giftgranarna gör sitt jobb!
Vill ha ett bra svar på röntgen i dag och att behandlingen fungerar.
Allt skulle gå en aning lättare framöver, det är nu jag vill att alla systrar och läkare ska ha rätt. Men å andra sidan, varför skulle dom inte ha det?


Mors dag idag.

Har haft en risig natt inatt. En förkylning har helt plötsligt slagit till. Kallsvettningar inatt och dåligt med sömn, det är väl Herr H som försöker med nåt trix. Men knät är bättre idag och familjen är hemma efter en vecka i värmen så nu är ordningen återställd i hemmet. Idag ska mor bjuda på apelsin tårta och med metallsmaken kvar i munnen ska det bli intressant och känna hur en sån tårta kommer att smaka ?
Annars har vi att det rätt bra eller?


Till det normala igen?

Knät är inte likt sig sedan jag gick och halkade med badskor i en regnvåt slänt i början på veckan.
Vred till det lite och har nu satt på ett gammalt fotbollsskydd med stålskenor. Senare i kväll kommer ju resten av familjen hem från Turkiet och då får jag väl höra att jag skulle gått till läkarn direkt. Idag ska jag försöka få sonen att klippa gräs där inte Miimon når. Annars så känns det lite tröttare i kroppen men det ska det ju göra sägs det. Ha en bra lördag!


Torsdag i Borgvik

Grått och regnigt och det känns mer i kroppen idag än i går. Verkar som om Herr H och gänget får sig en riktig omgång idag men å andra sidan kan man inte företa sig nåt annat heller än att slåss mot Herr H och att elda i kaminen och kolla posten. Metall smaken i munnen är tillbaks så nu får vi köra på kryddstarkt ett tag. Sonen är snart hemma så då är det bäst att maten är klar. Mycke nu!


En god morgon?

Jodå, kaffe, Betapred, Omeprazol och Primperan så är det ganska bra.
Idag blir det en liten justering i Miimo datorn, liten längre tider i alla tre zonerna, det visade sig igår att den hinner inte klippa färdigt i en zon innan den går och lägger sig för kvällen. Vi tog till lite för snålt med timmar och dygnet har ju 24 stycken. Har en fundering, nån som vet var den andra är?


Sådärja!

2:a anfallet i kur nr 2 är äntligen avklarat. Det blev en längre dag idag på cyt mottagningen än planerat, portacatten ville inte vara med åt ena hållet. Att trycka in koksaltlösning görs inför varje behandling och då dras det även ut lite blod för att se så allt är ok åt båda hållen. Idag gick det inte att dra "utåt" Det var samma sak sist men då löste det sig till slut. Så nu var det bara att få en akut tid på röntgen och portacatten måste röntgas innan man kan få cytostatika. Det är tydligen nån regel för detta. Akut tiden tog bara en och halv timme att få och de körde igenom kontrast vätska och filmade samtidigt. Det visade sig att vätskan går in bra och slangen ligger också bra, att det inte går bakåt/ utåt har tydligen mindre betydelse. I alla fall portacatten blev godkänd så 3 h senare var allt klart. Den mjuka vänliga människan var nöjd med mig och med porta catten och hon säger att blodvärdena var kanon idag också. Hon ser också till att Herr H och hans medhjälpare får det riktigt hett om öronen den närmaste veckan! Hon är helt enkelt bäst! (kan bero lite på att hon tycker det är bra att jag inte rasar i vikt?)
Kamratens blodvärden var dock inte bra idag så han fick vända och åka hem lite besviken.
Annars träffade jag nya trevliga människor idag. Det kan man inte tro på bilden nedan. Tänkte skriva som rubrik:
"Ja här ser det allt dött ut" Men det kanske hade varit för grovt? :)
Vi hörs!


Uppladdning.

Ja nu är det snart dags för rond nr 4. Blodprovet är taget idag och det verkar vara fritt fram för en motattack i morgon. Giftgranen ska laddas igen och den mjuka och vänliga människan på cyt mottagningen ska se till att det blir en fullträff. Så när Herr H och dom 2 små visar bredsidan så smäller det. Hoppas också att kompisen är där igen så kan vi fightas tillsammans, en annan fördel är att tiden bara försvinner när man har någon att töla med.
Honda Miimo säger bara det, ser ut att bli en nästan gräsklipps fri sommar. Har haft en liten kompis på altan bordet några dagar. Det ser ut som om det blir en rosa inredning i nån fågelholk?


Mello lördag?

Nej inte direkt. Efter att ha kört 50% av familjen till flyget så blev sonen och jag ensamma hemma. Å inte blev det eurovisions schlager festivalen inte, nej det blev "andar, finns dom?" skräck tv!
Annars har förberedelserna för att starta Honda Miimo pågått idag, i morgon blir det tråddragning samt inlärning av hur den ska klippa.
Förberedelserna har gått sakta då det blir en hel del pauser då orken tryter. Det blev precis som en lika tunnhårig kollega sa "Nu ska du få se hur svetten rinner rätt ner i ögonen när inget hår tar emot!" Han har vart med förut den mannen. På måndag börjar en ny holmgång mot Herr H och hans 2 små legosoldater. Laddning pågår!


Hos käkkirurgen.

Var där i morse, hade tid 08.30. Gick in och anmälde mig och blev ombedd att sitta ner i väntrummet. Vid 9-tiden kom en sköterska och sa att kirurgen kommer lite senare idag? Jaha undrar jag, kan jag säga så också? "Nej jag kommer lite senare idag" Undrar om jag inte måste betala förseningsavgift om det skulle hända. I alla fall dök han upp till slut och sa att den halvrotfyllda tanden ska ut då det är en infektion i den och det är inte bra för mig just nu med infektioner. Men den åkte inte ut idag utan den åker nästa vecka. Först ska det tas mer blodprover samt ätas penicillin innan uttagning. Det blev trots förseningen samma känsla som med allt det andra som händer just nu, allt tas på fullt allvar och inget lämnas åt slumpen. Han hade full koll på min historia och ska prata mer med min Dr E om utdragningen, vilken sjukvård vi har i det här länet!
I morgon ska jag hälsa på jobbet och hämta en Honda Miimo.
Pga hockey VM så är stegräknaren avstängd. Vi hörs.


Ingen överraskning direkt.

En halvkall och blåsig dag idag. Körde tonåringarna till skolan, handlade och sen har jag varit inomhus. Stegräknarn har stått still idag. Har legat och tittat på en röd Glada som patrullerar över gärdet, en fantastisk flygare!
Erikas salong var öppen i 8 minuter i eftermiddag och det blev samma frissa som förra gången. Inte för att jag är missnöjd med den frisyren utan för att det inte finns nåt annat alternativ. Nu ska det skjutsas till golfbanan och sedan blir det middag om strömmen kommer tillbaka. När den är tillbaks kommer också detta inlägg att laddas upp, märkte jag nu. Glöm det om stegräknarn, tog en lång promenad på golfbanan så samvetet var på plats idag också. Strömmen är tillbaks i Borgvik så publicering pågår.
Ha dä!


Glömde en sak!

Stegräknarn är på och fungerar. Ska bara försöka lägga in stegen på tävlings sidan. Mitt steglag på jobbet behöver inte vara oroliga, så snart tekniken fungerar lägger jag in det.
Ha dä!


Dagarna räcker fortfarande till........

Igår kom en kallelse till käkkirurgen på CSK, de ska väl kontrollera statusen på den halvt rotfyllda tanden. Var ju på tandvården på en vanlig kontroll i höstas och tandis sa att det ser bra ut och frågade om jag hade nåt annat?
Sa då att det känns lite konstigt en tand i underkäken en bild togs och sen talade han om att "tanden är i nekros"
Den var så död att det var bara att rotfylla. Fick ondare och ondare under påsk och fick tid igen, denna gång var det en tandläkare som var yngre än jag som sa direkt att tanden var delad och med den bakgrunden med strålning så skickade han mig till käkkirurgen. Sen blev onkologen inblandad och då går det fort att få tider på olika ställen. Så torsdag förmiddag är det dags.
Idag kom en kallelse till Arvika sjukhus där de ska göra en datortomografi då hoppas jag att giftgranarna har plågat Herr H och de 2 små riktigt rejält, jag kan inte tänka mig annat än att de är på väg ner på knä och snart i brygga. I slutet på maj blir det Arvika.
Annars så görs små försök att vara trädgårdsmästare, stenbärare och trädhuggare, hushållerska och hemmaman och med massor av pauser så går det skapligt. Kroppen har hämtat sig lite efter cytt besöket och jag förstår nu varför det är 14 dagar emellan giftgranarna, den mjuka människan hade rätt om detta också!


En regnig söndag.

Aning bättre i kroppen idag, kaffet smakade ungefär som det ska. Men "metallsmaken" i munnen är kvar och kommer väl så att bli ett tag antar jag. Men det är inte så illa med smaken som det var sist då alla smaklökarna utom den salta var borta.
Idag har Erikas salong öppet igen och hon säger att det är 1 mm skäret på rakapparaten som gäller idag och det verkar vara enda alternativet som finns på den här salongen. Var på Resö igår och där kommer det nog att bli nån timme under sommaren då det inte blir några längre båtturer i år.
Ja roboten skulle ju hämtas i fredags och för att vi (jag och grannen)skulle vara säkra på att få den bästa tog vi en sväng förbi Honda försäljaren innan köpet av Husqvarnan och det slutade med att vi la handpenning på Hondan så det blev ingen Husqvarna. Nu blir det Honda. Glasklart!


Dag 3 efter 3: e behandlingen.

Det känns fortfarande som om man vore halvbakis särskilt i magtrakten = Sur mage, betapred, omeprazol och mer mat som ska vara kryddigt stark. Får man detta så blir dagen bättre och det känns bättre i kroppen. Metall smaken i munnen är en aning värre än tidigare men som sagt får man ovanstående så funkar det. Det funkar dock inte så bra på omfånget på magen :)
Orken eller flåset är i alla fall en sak som försvinner mer och mer och pauserna blir fler och fler under dagen. Känns som om inköpet av robot gräsklipparen är helt rätt. Ska förresten hämta den idag. Sedan blir det väl skjuts och hämt av tonåringar antar jag. Björkarna på tomten har äntligen slagit ut, det går åt rätt håll! Ha en fortsatt bra dag!


Efter behandling 1 i kur nr 2

Jag tänker att hostan, tröttheten och den sura magen betyder att Herr H och hans två kompanjoner gör små små motattacker eller småräder i kroppen hela tiden.
Försöker koppla ihop det med att alla glada tillrop från alla samt giftgranarna är ett sätt att slå tillbaka riktigt hårt. Just idag gick motattacken fantastiskt bra. Dels så fungerade porta catten, och jag fick ligga på ett rum med fler människor. Sedan dök en kompis upp som både har haft och har det värre än jag eller nån annan förstår.
Det visade sig att vi har samma mjuka och vänliga sköterska.
Det var och är otroligt roligt att prata med någon som är så positiv och framåt! Vi pratade om sommarn, båtåkning om nån pilsner och vinglas och om hur livet kan bli. Om någon för 1 år sedan sagt att vi skulle ses på cyt mottagningen med en varsin giftgran pratandes minnen och båt åkning bland cyt pumpar och slangar så hade man nog trott något om denna person. Tiden flög iväg så nyponsoppan och mackan var med hem igen. Hoppas nu att vi har samma tid vid nästa behandling. Erika kom upp efter sitt natt pass så hon fick åka bil hem istället för att cykla.Tagit en em lur och pratat med chefen och pratat fiske med bästa kollegan. Hittade ett nytt ord idag på pumpen, vad är motsatsen till infunderar? utfunderar?


Laddning inför en motattack.

Laddningen började tidigt idag med provtagning på vårdcentralen på förmiddagen.
Sedan fortsatte det med impeller byte åt grannen, vi har gjort ett litet arbetsbyte. Bettan fixar dragkedjan i vinterjackan så fixar jag impellern,bra va?
Där emellan har frun rivit/grävt upp det enda äppelträdet som var kvar och jag gjorde ett nytt hål åt trädet på annat ställe, vi får se om det överlever en tredje flytt. Sedan Ringde den mjuka och vänliga människan från cyt mottagningen och frågade hur läget är. De är väldigt noga med eller intresserade av hur hostan beter sig. Svarade att kanske en aning bättre men långt ifrån bra. Hon noterade detta så vi får se om dr E dyker upp i morgon. Tänk att de ringer hem och frågar hur man mår! Blodproverna som togs i morse var redan analyserade och de var riktigt bra, sa den mjuka och vänliga människan.
I morgon tisdag är det dags för attack nr 3 i kampen mot Herr H och kl 09.00 är startar fighten. Återkommer i morgon med en rapport om hur. Ha dä!


En riktigt riktigt bra start på helgen!

Veckan slutade med att min fru stack iväg på en anställnings intervju och några få timmar senare ringde telefon så hade hon ett nytt jobb!
Jag har världens bästa fru!
Nu väntar en ny typ av jobb som kräver en hel del efter vad jag förstår, men det grejar hon galant. Bara att gratulera henne och alla hennes nya kollegor!
Å jag försöker att gräva ner ett par buskar men orken är totalt väck så det kommer att ta ett tag. Hostan håller på ungefär som tidigare. Men nu blir livet lite lättare igen för nu är det ju hockey VM, trots att starten var katastrof. Laddar nu för blodprov på måndag och ett nytt anfall mot Herr H och dom två små j-vlarna på tisdag. Vi hörs!


Återigen en fin vårdag!

Tog bort alla plåster och förband över porta catten på hals och bröst i går och förutom lite blod och ludd såg det bra ut. Läkköttet är det i alla fall inget fel på. Tog sedan en lång varm normal dusch och det var riktigt skönt. Innan så fick inte förbanden bli blöta så jag stod på knä, jag hade handdukar på mig i duschen ja jädrar. Det skulle ha vart filmat! Nej........förresten.
Idag blir det en Karlstad tur igen då en lycklig son har fått min klipptid, jag har ju numer en privat frisör. Annars idag så blir det lövkrattning så den snart nyinköpta Automowern 230 ACX kan ta sig fram obehindrat. Funderar på att tvätta ur ekan och slänga den i sjön, ja det verkar bli fullt upp idag med. I morgon funderar jag på att "baka" lite och överraska på jobbet?
Lägger med en bild på en välbyggd överdel.


RSS 2.0