Dagen efter....

Blir säkert en plåga för en del idag. 25-26 grader varmt och strålande sol i Hälsingland.
Bröllop igår och ett rejält kalas på Torkarlsberget. Bröllopsparet Morgan och Maria gjorde en imponerande entre i helikopter!
God mat, god dryck och trevliga norrlänningar bidrog till att det blev hel lyckat. Vi åker hem i morgon mot Värmland men ska stanna till i Borlänge och titta på en båt så man är lite sugen på att åka hemåt.
På tisdag blir det en heldag på CSK med provtagning, giftgran och ett läkar besök där vi får reda på hur många Herr H det finns i kroppen och av vilken typ de är. Så det är med lite oro i kroppen man väntar på tisdagen. Men va f-n, vi tar det då. Njut av solen om ni har nån!


I Hälsingland.

Regnar det också ganska rejält. Som synes blev det inte på torsdag till Hälsingland utan redan på onsdag. Orsaken till detta är mindre rolig då det gäller sjukdom i släkten. Så för att få en dag extra så stack vi tidigare.
7h i bil gick bra trots att det har regnat från Borgvik till Bergsjö.
Kroppen/jag mår bra så nu laddas det för bröllop under helgen och säkert ett och annat besök på Birsta, i alla fall på XXL butiken.


Uppladdning.

Inför att packa väskan, köpa ny skjorta och att prova så kostymen passar fortfarande. På torsdag morgon väntar 55 mil i bil då det stundar bröllop uppe i Matfors. Det ska bli riktigt roligt att se släkten i Hälsingland igen då det för min del blir ganska långt mellan gångerna. Kroppen känns också bra just nu så 6-7 timmar i bil kommer att gå som en dans. Idag har vi utökat gränserna för den tredje tonåringen vi har (japanen) som sköter gräset. Vi får väl se vad som händer och vad som blir klippt och inte.


Grått på midsommardagen.

Men kroppen känns riktigt bra idag, vilket många andra ev inte håller med om idag?
En cellgiftsbehandling betyder att levern får jobba rätt hårt och att samtidigt dricka mycket alkohol plågar den som sagt ännu mer så jag tog det försiktigare än vanligt igår.
Vi tillbringade kvällen hos goda grannar med god mat och nåt vinglas.
Tips:
Kommer ni i närheten så titta in på Sliperiet! Hörde också igår att det var riktigt mycket folk i Borgvik på midsommarafton, bortåt 7-8000 personer!


Miss B

Är ilagd, städad och nästan klar för att användas. Vidare så är kroppen lite "bakis" idag. Halvt illamående och grissmak i munnen. Orken och arbetslusten är som bortblåst. Men vi har i alla fall tjuv startat med färskpotatis och sill idag och solen lyser och i morgon är det både födelsedag och midsommarafton. Så ha en fortsatt bra kväll!


Halvtid?

Idag gjorde vi det sjätte anfallet av 12 mot Herr H och vilka det nu är som gör motstånd. Det kändes som om det var fina träffar på Hodgkin gänget. Tog som vanligt blodprover inför behandlingen men på grund av Uppsala besöket fick jag ta dem redan på fredagen innan och som vanligt var alla värden helt ok och det är ganska bra det! Den mjuka och vänliga människan på cytt fixade till så att vi kan i lugn och ro åka norrut på bröllop i slutet på juni. Vilket innebär att jag lämnar prover inför nästa omgång på morgonen på CSK går på läkarbesök på fm och sedan direkt på nästa behandling. Stavas tajming!
Då får jag också reda på hur många och hur mycket cancer angripna körtlar det finns i kroppen om det finns andra typer eller om det kanske inte finns något mer än det man pratat om innan? Hoppas att det inte lyste för mycket av radioaktivitet på data skärmarna i Uppsala. Oavsett så blir det en lång väntan på besked. Nedan en bild på hur mycket roligt man kan se på cytt avdelningen :)


Självlysande?

Igår tog jag och Erika en biltur till Uppsala där jag åkte i en PET röntgen. Det var en bra undersökning då man var
tvungen att vila ganska mycket innan det var dags :)
Fick i alla fall radioaktiva isotoper insprutade innan och det drog med sig att jag blev radioaktiv i 12h efter röntgen. I alla fall fick man inte umgås med ammande eller gravida kvinnor. Barn skulle man heller inte krama så Hanna höll sig på ett bra avstånd igår. Hon trodde ett tag att jag skulle vara självlysande. Tänk vad man får vara med om! Radioaktiv? Vem hade trott det? Visserligen bara i 12 h men ändå. Det värsta med PET var i särklass att man skulle vara fastande före undersökningen, många timmar blev det. Men vi åt världens godaste snitzel på Diners i Arboga, syster Erika vet vilka matställen som gäller mellan Karlstad och Uppsala.


En annan sak,

Firade som sagt sonens examen igår och det åktes höskrinda genom byn och eftersom vi inte visste hur kortegen genom Grums var planerad så stannade vi mitt i Grums och väntade. Då ringde min mobil, ring ring (dolt nr) Ja hej är det Jan Karlsson? Jo jag heter ...... och ringer från Nukleär medicin i Örebro. Jo du har fått tid för undersökning (PET) på tisdag 18/6?
Din läkare DrE har skickat remiss. Jaha, men jag ska till Uppsala på måndag 17/6 och göra en PET?
Jasså ja du behöver ju inte göra 2st PET det vore ju lite att överdriva? Men du då ringer jag till din läkare så får vi reda ut detta ok? Blir bra det så ha en fortsatt bra dag då! Detsamma, Tackar!
Ja att man tar väl hand om mig förstår jag men att göra 2 st PET på 2 dagar kanske vore överdrivet?


Klart för detta året!

De två finaste är klara för i år. Skollov och lite sommarjobb väntar för 16- åringen innan gymnasiet väntar. 14- åringen har två år kvar på högstadiet och kommer antagligen att sova hela sommaren.
För mig känns det bara bra både med att barnen växer upp och verkar sköta sig som dom ska, i alla fall enligt betygen och att vår tredje tonåring som kommer från Japan och heter Miimo sköter sig och framför allt verkar har insett att det är "pappas" gränser som gäller. Det kommer att bli en bra sommar, kanske den bästa på länge!


En avslutning klar.

Finaste Hanna har sommarlov. Idag var det avslutning och betyg i kyrkan och efter det blev det pengar, presenter och mat hemma. Farmor, farfar och morfar var med och firade. Den andra (sonen) är på bal ikväll/natt och ska till kyrkan 08.20 imorgon bitti för sin avslutning, undrar om han känner till den tiden?
En sån här dag med mycket och god mat är det ganska trist med "metallsmaken" i munnen men va f-n det finns värre saker i livet. Nu blir det laddning för ett kyrkobesök i morgon bitti.


Nu är det bestämt.

På måndag 11.40 ska jag infinna mig på nukleär medicin ingång 78 för en PET scanning. Vilket innebär att de sprutar in radioaktiva isotoper i kroppen och de ska tydligen sätta sig på de delar/körtlar som är angripna. Så nu kanske man får se Herr Hodgkin och de andra motståndarna på bild?
Erika åker med då vi måste ta bilen upp för att tiden inte passar Jumbolansen och för att det är dags för ett nytt giftgrans anfall på tisdag.
Annars så känns det skapligt i kroppen, smaken i mun är ju som den är men det får gå. Har haft en lindrig "baksmälla" den här gången efter förra giftgranen och det är ju bra.
Men först väntar skolavslutningar och kanske Miss Behaven åker i sjön under helgen. Svärfar är på väg ner till oss och han har bara 3st diskbråck så helgen verkar bli rätt lugn :)


Redan måndag!

Ja det har varit slött i bloggvärlden ett tag. Frun fick för sig att det skulle bytas sovrum med dottern innan helgen. Det har slipats och målats och tapetserats i dotterns gamla rum. Det har också lagts golv. Då det har känts bra i kroppen under helgen så har vi kört hårt och det känns idag kan jag säga. Benen, ljumskar, rygg och armar (det var väl nästan hela kroppen) lider av träningsvärk idag så idag blir det en lite lugnare dag. Idag så hoppas jag att det kommer en kallelse till PET undersökningen i Uppsala och det skulle inte förvåna mig särskilt mycket om det det blir torsdag/fredag när vi har två stycken skolavslutningar. Men vem vet det kanske blir tidigare. Idag är det inköp av sonens kläder till skolavslutningen, han går ur nian! Vart försvann de åren?


Igår

För att vara dagen efter så var onsdagen en riktigt bra dag. Illamåendet och magen höll sig på en absolut bra nivå. Tankarna finns naturligt vis runt den/ det nya som hittades i buken på datortomografin. Har det två typerna av Hodgkin blivit tre? Ja det får vi besked om nästa vecka och tar det där ifrån.
I alla fall så provade jag nya flugspöt i Glava i går och som sagt att flugfiska är det roligaste sättet att inte få fisk! Avslutade med en mycket trevlig kväll i glada vänners lag i Naturbyn i Långserud med tävlingar mat och sång Skitkul att se er igen!


Behandling nr 5

Startade kl 09.00 idag med överfallet eller motattacken på Herr H och hoppas jag, på den den lilla grisen som hittades i magen på DT i Arvika förra veckan. Om det nu är en gammal eller ny så är den i alla fall ca 15mm lång och jag hoppas att den fick sig en riktig käftsmäll idag. Det är också bestämt att den cytostatika som sätter sig på lungorna inte ska användas i fortsättningen. Bra tycker jag då behandlingen "bara" tar ca 3,5 timme och det är bra för lungorna i framtiden.
Om dagarna efter dagens behandling blir som de tidigare så kommer det att bli metallsmak i munnen och en riktigt risig mage. Men men, vem vet? Det blir i alla fall en tur till Naturbyn i morgon hoppas jag.
Nästa vecka blir det en liten längre tur då det bär det iväg till Uppsala tack vare den ev nya lilljäveln i buken. Ska bli roligt att se Uppsala igen efter 20 år, eller?
Kommer ni ihåg den halvt rotfyllda tanden? den åker ut 2:a september. Det finns en tid för allt.


Nr 5

En omtumlande måndag som började med ett blodprov på vc i Grums. Skulle ha vart på läkarbesök i Karlstad idag men då det var osäkert med svaret från datortomografin i Arvika så beslöt Dr E att vi skulle höras på telefon i stället. Dr E ringde strax före 11 tiden och sa att
- blodproverna såg bra ut.
- att hjärtat som är ultraljudat såg bra ut.
- att lungtestet som gjordes tidigare såg halvbra ut, det är skador från -92 på dom men det har inte blivit nån försämring i alla fall.
Idag hade hon faktiskt fått svaret på DT i Arvika och de lymfkörtlar som var för stora sist hade alla minskat! Vilket känns fantastiskt bra MEN,
Nu har de hittat en ny körtel långt ner i buken som är större än den får/ska vara?
Allting låter och ser så jäkla bra ut ända till slutet på samtalet.
Tyckte med lite god vilja att Dr E antydde att "var kom den ifrån helt plötsligt?" Så nu ska jag till Uppsala nästa vecka för att göra en PET undersökning och få ett rejält svar på om det finns något "långt ner i buken" som inte fanns tidigare. De gör fortfarande ett jävla motstånd the Hodgkin brothers tycker jag. Men i morgon ska de få sig en omgång igen då det är dags för giftgran nr 5. Vi hörs!


En lördag

I stort sett har det varit en riktigt bra dag. Kroppen har varit nästan som normal, ja hostan finns ju förstås. Men annars har ekan sjösatts motorsågen har servats och Miimon har setts till och det har vart blå himmel hela dagen. Tyvärr så fick jag hoppa över kalaset i Kil men som född optimist så är jag hundra på att det kommer mer chanser till besök på Trolldammen. Frasse har förresten fått en ny kompis.


RSS 2.0